Investerer 3,7 milliarder i Trysil

Sterk fremtidstro i Trysil.

Publisert 18. mars 2019 kl. 11.10
Oppdatert 18. mars 2019 klokken 11.11
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 269 ord

Det er investert 2,5 milliarder kroner i reiselivet i Trysil fra 2008 til i år. Nå girer destinasjonen opp og planlegger å investere nye 3,7 milliarder i reiselivet de neste ti årene, ifølge en pressemelding mandag. I desember 2019 åpner den nye flyplassen Scandinavian Mountains Airport kun 40 minutters kjøretur fra Trysil. Trysils internasjonale satsning over flere tiår skyter dermed ytterligere fart.- Vi mener det kommer til å bli snakk om tiden før og etter åpningen av flyplassen, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil, i meldingen. Det er ifølge meldingen blitt investert 2,5 milliarder kroner i Trysilfjellet de siste ti årene. To store resorthotell med til sammen 2.000 senger, nye heiser, restauranter, barneområder, snøproduksjon og nye tomteområder er noen av investeringene som er gjort.- Vi forventer at Scandinavian Mountains Airport vil gi Trysil mange nye gjestedøgn de neste årene. Det betyr at vi må utvikle destinasjonen for å kunne ta imot flere gjester. Aktørene i Trysilfjellet rapporter at de vil investere 3,7 milliarder for å utvikle destinasjonen for fremtiden. Dette fordeler seg på eiendomsutvikling for 2,78 milliarder kroner, 789 millioner kroner til utvikling av attraksjoner og over 100 millioner kroner til infrastruktur. I tillegg vil det investeres i de ansatte for å levere service over forventning, sier Sanaker Lohne videre.Trysil Alpine Lodge, som hadde salgsstart på byggetrinn 1 16. mars, vil over de neste ti årene ha 2.000 nye sengeplasser, midt i skianlegget. Det første bygget i prosjektet har en verdi på 900 millioner kroner.- Trysil Alpine Lodge blir et helårsåpent leilighetskompleks med aktiviteter, restauranter og butikker, sier Bjarne Sletten, daglig leder i Trysil Alpine Lodge, i meldingen.