Karakteristisk Karl Johan-eiendom solgt igjen

Tyskere selger Landkredittgården etter tre år.

I januar 2016 ble det kjent at Landkreditt hadde solgt Karl Johans gate 45 i Oslo til det internasjonale eiendomsselskapet Hines på vegne av Bayerische Versorgungskammer (BVK), Tysklands største pensjonsfond.Transaksjonen skjedde til en brutto eiendomsverdi på 500 millioner kroner.Nå har Hines og BVK solgt eiendommen på 5.100 kvadratmeter til Euro Real Estate, melder Estate Nyheter, og viser til en pressemelding.Salgssummen er ifølge nettstedet ikke offentliggjort.- Karl Johans gate 45 er en kvalitetseiendom med kombinert kontor og handel i Oslos mest fremtredende gate. Vi foretar en langsiktig investering i Oslos retailsektor, sier Euro Real Estate-direktør Ralf Peter i en kommentar.Samtidig med salget i 2016 signerte Landkreditt Bank en 10-årig leieavtale, med opsjon på ytterligere 5+5 år i bygget.Det karakteristiske hjørnebygget i Spikersuppa hadde da vært i Landkreditts eie siden 1924.


Les også