Krever svar fra 160 eiendomsaktører

Oslo kommune vil rydde opp i Oslos utleiemarked.

Selskapet til Ivar Tollefsen, Fredensborg AS, skal ha unnlatt å melde fra om kjøp av flere bygårder slik at Oslo kommune kunne benytte seg av forkjøpsretten. Kjøp for milliardbeløp skal ha gått under myndighetenes radar. Eiendoms- og byfornyelsesetaten i Oslo kommune har gransket Tollefsens kjøp av en rekke leiegårder i Oslo, og lørdag kunne man lese i DN at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) vil be bystyret i Oslo om å kjøpe fem av disse gårdene.- Dette er bare starten, kommunen har et stort behov, sa Johansen i DN på lørdag.Johansen har nå bedt Eiendoms- og byfornyelsesetaten (Eby) om å kartlegge kjøp og salg av leiegårder som omfattes av forkjøpsretten, skriver DN onsdag.«Vi ber om at dere som mottar dette brevet sender oss en oversikt over alle overdragelser av leiegårder dere har vært involvert i som kjøper eller selger, begrenset til leiegårder som omfattes av leiegårdslovens §1», skriver Eby-sjef Eskil Bråten i brevet som er sendt ut til 160 av de største eiendomsaktørene i Oslo. Brevet må besvares innen 1. april.DN har kartlagt 23 av de største private boligutleierne i Oslo. I tillegg til de mest kjente, finnes det et titall store aktører som til sammen eier over 10.000 leiligheter i Oslo. Blant andre Spandow-familien som eier om lag 350 leiligheter fordelt på 23.000 kvadratmeter. - Vi kommer selvfølgelig til å svare på brevet og vi kommer til å sende den informasjonen Eby ber om, sier daglig leder Jan Spandow i Spabo Eiendom til avisen.Milliardær Dag Stian Stiansen har rundt 450 leiligheter i Oslo.- Jeg kan ikke se å ha mottatt brevet ennå, men å besvare det er jo enkelt. Det er kun en eiendom som omfattes av forkjøpsrett i det vi har solgt, skriver daglig leder Terje Pedersen i Stiansen Eiendom til DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også