Munch-Thore øyner 60 millioner for Bygdøy-luksus

Nils Nordvik og Odd Kalsnes er begge hyret inn for å få salget i boks.

«Meget attraktiv eiendom. Usjenert og solrik beliggenhet med utsikt. Oppvarmet, underjordisk garasjeanlegg til 4-5 biler. Topp standard», heter det i boligannonsen.Det er investor og tidligere forvalter i Watrium, Alexander Munch-Thore, som står oppført som eier av den herskapelige eiendommen på Bygdøy i Oslo, og som nå skal selge. Prisantydning er satt til 60 millioner kroner, og ansvarlig for salget er både Nils O. M. Nordvik i Nordvik og Odd Kalsnes, advokat, MNA/partner i Privatmegleren.- Første touch med markedet skjedde i går og vi har hatt flere henvendelser, kommenterer Kalsnes til Hegnar.no.

Prisen er ifølge megleren satt ut fra lignende objekter som er solgt det siste året.Over prisdoblingEiendommen i Bygdøynesveien 11 b ble i 2016 solgt for 26,50 millioner kroner, ifølge Eiendomspriser.no. Siden den gang har dermed verdien over doblet seg, dersom eiendommen selges til prisantydning.- Eiendommen er vesentlig oppgrader og påkostet i mellomtiden på de tre årene. I tillegg har vel Bygdøy blitt enda mer populært, og blir «gated community» når bomstasjon kommer nær Bygdøy-lokket. Det betyr at man får kontroll på alle som kjører ut og inn, sier Kalsnes i Privatmegleren.- Er det vanlig at to meglerhus deler et slikt oppdrag?- Nei. Eier ønsker her at vi to (Kalsnes og Nordvik journ. anm.), som er svært erfarne i high END-markedet skulle gjøre oppdraget sammen. Vi tok det på strak arm selvfølgelig, sier Kalsnes.Med primærrom på 688 kvadratmeter og en prisantydning på 60 millioner kroner, tilsvarer dette en kvadratmeterpris på 87.209 kroner. Dette er på linje med gjennomsnittlig kvadratmeterpris i området, som ligger på 86.650 kroner. - Boligen er svært flott og påkostet og oppgradert de siste årene. Denne eiendommen har en unik beliggenhet ved siden av sveitsiske og tidligere Canadiske ambassade. Den passer like godt for en ambassade som en familie, avslutter Kalsnes.Startet for seg selv9. februar 2018 skrev Finansavisen at Alexander Munch-Thore gikk fra Wilhelmsen-familiens investeringsselskap Watrium, etter tre år som rådgiver, for å starte for seg selv.- På et eller annet tidspunkt måtte også jeg gjøre noe for meg selv, så det var mitt ønske, sa han den gang.- Nå skal jeg prøve å gjøre det samme for meg selv, samt noen få andre, som jeg bare har gjort for andre tidligere.Wilhelmsen-familien er det tredje familieselskapet Munch-Thore har jobbet for. Først var han 15 år hos Astrup Fearnley, så hos Christen Sveaas' Kistefos, før et opphold i First Securities/Swedbank - hvor et corporate-oppdrag førte til jobb hos Wilhelmsen.- Jeg tror jeg kan noe om å skape strukturer innenfor skatteoptimalisering, generasjonsskifte, risiko og investering. Å kjøpe og selge aksjer er den enkleste biten av forvaltningen, sa Munch-Thore til Finansavisen.Nå er han daglig leder i AS Mascot Holding, som han selv eier 100 prosent.


Les også