OBOS skrur opp prisene etter salgssuksess

Nå må kjøperne bla opp ytterligere 700.000 kroner mer for en 50-kvadratmeter.

OBOS skrur opp prisene på Middelthunet kraftig etter salgssuksessen for få uker siden, skriver Finansavisen.«The OBOS Way»«Norge trenger en sosial boligpolitikk» er overskriften på OBOS' hjemmeside. De skriver at «Sosial boligpolitikk er «The OBOS Way», hvorpå de fortsetter: «Vi lover både medlemmene våre og omverdenen at vi ikke spekulerer i prisvekst».Den 24. januar hadde OBOS og Veidekke salgsmøte der de første leilighetene gikk unna som varmt hvetebrød. «Vi forstår at mange er nysgjerrige på den største leiligheten, men vi er like opptatt av de 328 andre leilighetene som selges. I går solgte vi 42 leiligheter, og det markerer starten på et lengre løp», sa boligutviklingsdirektør Arne Baumann i OBOS til Finansavisen.Det var første av fire salgsshow i Colosseum kino for hus A. Da sto store leiligheter på salgslisten. Tidlig i februar ble de første mindre leilighetene solgt, før det tredje salgsmøtet hadde store leiligheter på plakaten. OBOS-medlemmene som ikke vant frem da har nå fått en solid kalddusj i det prisene plutselig er skrudd kraftig i været.Les også: Boligprisene videre opp i OBOS- Markedstilpasset priseneI salgsmøtet tidlig i februar ble leilighet 218 i andre etasje solgt med en prislapp på 4,6 millioner kroner. Samtidig ble leilighet en to etasjer over, altså leilighet 418 i fjerde etasje solgt for 5,4 millioner.- Det er helt vanlig at leilighetene som ligger høyere oppe selges dyrere enn de som ligger lavere nede, sier OBOS-medlem Rune Mediaas til Finansavisen.Men når OBOS nå har lagt ut leilighet 318, har ikke den fått en pris på 5 millioner kroner – altså midt mellom prisen for tilsvarende leilighet under og over. Leilighet 318 er lagt ut for hele 5,7 millioner kroner, mens leilighet 518 i femte etasje er lagt ut for 6,2 millioner.- Prosjektmegleren jeg har snakket med forteller at OBOS har markedstilpasset prisene, sier Mediaas til Finansavisen uten å legge skjul på at han er skuffet.- Jeg føler at jeg er lurt av denne sjeldne måten å selge inn prosjektet på, sier han til avisen.- Løpende vurderingStyreleder Arne Baumann i utbyggerselskapet M17 Utvikling bekrefter at OBOS og Veidekke har markedstilpasset prisene.- Vi gjør en løpende vurdering av markedspris etter hvert møte. Det gjør vi på alle prosjekter vi selger, sier Baumann til Finansavisen.- Vi fastsetter priser utfra den markedskunnskapen vi har. Dette fremkommer tydelig av prospekter og prislister. Det er normal rutine hos oss, legger han til.


Les også