Raymond Johansen: - Høyhus er klokt

Boligbyggerne har flere ganger kritisert Oslo kommune for manglende regulering av tomter.- Det reguleres altfor lite, sa administrerende direktør Olav H. Selvaag i Selvaag Bolig da han mandag denne uken innledet konferansen «Boligmarkedet 2019», som boligbyggeren selv arrangerte i fellesskap med Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF).- Vi jobber hardtByrådsleder Raymond Johansen (Ap) satt på første benk, og fikk like etter sjansen til å svare for seg.- Vi jobber hardt med å øke reguleringsreserven, sa Johansen, og viste til at flere store prosjekter er på gang, som på Skøyen, Skullerud - og ikke minst i Hovinbyen.- I Hovinbyen kan det komme opptil 40.000 nye boliger, sa han.Les også: - Disse kjøperne står bak all vekst i boligprisene- Høyhus er kloktSamtidig etterlyste Johansen større vilje fra utbyggerne til å bidra til å løfte nye områder i hovedstaden, der marginene ikke er like store som Tjuvholmen og i Bjørvika.Byrådslederen kunne videre fortelle at han er positiv til å bygge i høyden.- Jeg synes høyhus er klokt, men dette er ikke noe enmannsshow og det er krevende å få med seg politikere, sa Johansen, og viste til fenomenet «nimby».Fenomenet går ut på at mange forsåvidt kan være positive til å bygge i høyden, så lenge det ikke bygges høyt i deres egne nabolag («Not In My BackYard»).Les også: - Komfyren står på full guffe, men lokket sitter godt fast- Dyrt å bygge høytAdministrerende direktør i NEF, Carl. O. Geving, etterlyste mer mot.- Urbanisering er verdens største megatrend. Man må tørre å bygge høyt. Det kan være både fint og miljøvennlig, sa han under en paneldebatt senere i konferansen.Men Selvaag Bolig kvier seg.- Å bygge høyt er dyrt. Det er krevende byggevirksomhet, sa administrerende direktør Olav H. Selvaag.Les også: Siv Jensen: - Det blir ris til egen bakSmarthusteknologiHan ble senere spurt av konferansier Terje Svabø om hvordan han tror boligprosjekter om ti år vil skille seg fra dagens.- Det blir nok flere prosjekter med fellesløsninger, tjenestetilbud og miljøfokus. Bybygging, med mindre boliger tilrettelagt for både yngre og eldre. Det blir viktig at vi boligbyggere som næring klarer å jobbe frem nye løsninger, for eksempel boliger eldre kan bo lenge i. Her vet vi at smarthusteknologi er noe som kommer veldig, svarte Selvaag.


Les også