HAS

Varsler bøter på flere millioner til Tollefsen

Forbrukertilsynet mener Ivar Tollefsens boligselskap har drevet villedende markedsføring.

Forbrukertilsynet varsler et overtredelsesgebyr på mellom tre og fire millioner kroner til Tollefsens selskap Heimstaden, ifølge en pressemelding fra tilsynet fredag.- De aller fleste utleiere på for eksempel Finn.no opererer med primærrom eller eventuelt bruksareal. Arealet av ytterveggene er irrelevant for forbrukere som skal leie bolig. Her benyttet Heimstaden seg av en metode som gjorde at deres leieboliger fremsto som større enn konkurrentenes, uten at det nødvendigvis var tilfellet, sier direktør Elisabeth Lier Haugseth i Forbrukertilsynet, i meldingen. Forbrukertilsynet vurderer det som at dette åpenbart er en praksis som var egnet til å villede forbrukerne, og at det er sannsynlig at forbrukere er blitt påvirket til å inngå leieavtaler som følge av den villedende markedsføringen.Forbrukertilsynet opplyser at overtredelsesgebyret tilsynet nå varsler er uvanlig høyt. Årsaken er at omfanget er stort og det er snakk om mange leiligheter.- Det er viktig å merke seg at dette er et utkast til vedtak, hvor Forbrukertilsynet presenterer sine vurderinger, sitt syn og ber om tilleggsinformasjon. Vi mener at en del av vurderingene bygger på feil fakta og premisser, og vil klargjøre dette samt oversende den tilleggsinformasjonen man har bedt om, skriver konsernjurist Anders Tveter i Ivar Tollefsens Fredensborg-konsern til DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også