Vil bygge på i Barcode

KLPs kontor i Bjørvika. NTB Scanpix / NTB Scanpix

Vil oppføre en dobbelhøy etasje på PwC-bygget i Barcode.

PwC-bygget har et bruttoareal på om lag 16.400 kvadratmeter, strekker seg 12 etasjer over bakken, og har to kjelleretasjer. Bygget ble oppført som et én-bruker kontorbygg for PwC, som skal flytte til andre lokaler i juni 2019. Bygget skal bygges om til et flerbruker kontorbygg. Bortsett fra restaurant Vaaghals, vil bygget være tomt for leietakere fra 3. juni, skriver Estate Nyheter.Grape Architects har nå også søkt om rammetillatelse til et påbygg - planlagt utformet som en dobbelthøy etasje med messanin og arealer med stor takhøyde, skriver nettstedet.- Det planlegges arealer for tekniske rom, kontorhotell, møte- og konferansesenter, samt personalrestaurant med tilhørende kjøkken og servicearealer, heter det i redegjørelsen.Anne Vollstad, styreleder i Sameiet Dronning Eufemias gate 12, skriver til Plan- og bygningsetaten (PBE) at sameiet på det sterkeste vil fraråde at det gis slik tillatelse, ifølge Estate Nyheter.- Dette vil i vesentlig grad forringe utsynet for mange av våre boenheter. Alle vi som har kjøpt leilighet i DEG 12, har gjort det basert på offentlig kjente reguleringsplaner for området. Hadde en slik utbygging vært kjent, ville det ha påvirket både kjøpsbeslutninger og pris, skriver hun til PBE.


Les også