Boligsalget opp 9 prosent

Per Jæger. Foto: Finansavisen.

Boligsalget i 1. kvartal var opp 9 prosent i 1. kvartal sammenlignet med samme periode i fjor, opplyses det i en pressemelding fra Boligprodusentenes Forening.Salget av småhus og leiligheter ligger hittil i år ligger henholdsvis 32 og 12 prosent over fjoråret, mens salget av eneboliger ligger 13 prosent bak.De siste 12 månedene er det solgt 27.885 boliger. Igangsetting av boliger ligger derimot hittil i år 14 prosent bak samme periode i 2018. For leiligheter er igangsettingen 35 prosent lavere, mens den for småhus og eneboliger ligger henholdsvis 22 og 3 prosent over fjoråret.- De siste 12 månedene er det igangsatt 28.809. Boligbyggingen nå er stort sett i balanse i Norge om vi sammenligner med boligbehovet, sier Jæger. Det er imidlertid ett unntak, nemlig Oslo. Der igangsettes det nå nærmere årlig 1 500 færre boliger enn boligbehovet på 5 000. Dette vil få konsekvenser for boligprisene om ett til to år, sier adm. direktør i Boligprodusentenes Forening, Per Jæger, i en kommentar.Ifølge TDN Direkt var nyboligsalget i mars opp tre prosent, mens igangsettingen av nye boliger endte opp 1 prosent.Les hele meldingen her.