Hong Kong er verdens dyreste dy

Bevegelsesfriheten er liten, men boligprisene er skyhøye.

Næringseiendom

Hong Kong er verdens dyreste by å kjøpe bolig i. Det viser en ny undersøkelse fra eiendomsrådgiverne CBRE, som analyserer markedene i 35 storbyer.Undersøkelsen har vært gjennomført i fem år, og Hong Kong beholder topplasseringen også i år.Asia dominerer listen over verdens dyreste eiendomsmarkeder.Mens Hong Kong kommer på 1. plass, ligger Singapore på 2. og Shanghai på 3. plass.Ifølge rapporten er gjennomsnittsprisen for en bolig i Hong Kong i 2019 1,2 millioner dollar eller om lag 10,2 millioner kroner.Vancouver - der gjennomsnittprisen for en bolig er 815.322 dollar eller om lag 6,9 millioner kroner er den dyreste byen i Nord-Amerika og det 4. dyreste stedet å kjøpe egen bolig.Også New York og Los Angeles ligger på topp ti over verdens dyreste byer, mens London er Europas dyreste by å kjøpe bolig i.De billigste byene på listen er Istanbul, Ho Chi Min City og Bangkok. 

cbre
hong kong
boligpriser