<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

iHus-gründer må selge - ber om 24 millioner

iHus-gründer Geir Ole Reiakvam er nødt til å selge. -  Det har ikke vært lett etter at det ble såpass mye mindre inntekter, sier han.

    Publisert 4. apr. 2019 kl. 15.14
    Oppdatert 4. apr. 2019 klokken 18.52
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 399 ord

    iHus-gründer Geir Ole Reiakvams eiendom på Bygdøy i Oslo er nå annonsert for salg med en prisantydning på 24 millioner kroner. Det dreier seg om et tvangssalg.- Vi skal selge og har tilrettelagt for best mulig pris, sier Reiakvam til Hegnar.no.Han kjøpte huset i 2006, og har totalrenovert innvendig. I tillegg er det brukt mellom én og to millioner kroner utvendig.- Dreier det seg om et tvangssalg?- Får man ikke høy nok pris, så vil det jo bli det. Det er mye pant der.- Så du er nødt til å selge?- Ja. Jeg har tenkt til å kvitte meg med den gjelden. Det har ikke vært lett etter at det ble såpass mye mindre inntekter. Så ja, jeg er nødt til det, sier Reiakvam til Hegnar.no.Advokat Fredrik Sollie i Sollie Guldbakke Poulsson bekrefter overfor Hegnar.no at det dreier seg om et tvangssalg, og at det har vært noe interesse for eiendommen.Tvangssalg truet23. november i fjor skrev Finansavisen at Reiakvam trues med tvangssalg. Kreditorene hadde igjen igangsatt ribbing av Reiakvam, og nå skal det være alvor, skrev avisen. Det var Sem & Johnsen Næring som stod bak prosessen.- Det var berammet et møte i dag, men det ble utsatt. Jeg håper å komme frem til en løsning. Jeg er vant til å lande med beina på bakken, sa iHus-gründeren til avisen.- Reiakvam må gjøre det han ikke har gjort før. Nå må han innfri selv, kommenterte advokat Thor Bendik Berg som representerer Sem & Johnsen Næring den gang.Det ble også opplyst om at Reiakvam kun eier 2/3 av eiendommen. Resten eies av hans ekssamboer Ada Kjenner, datter av advokaten som tok utlegg i fjor vinter.Onsdag 16. januar ble det ifølge Finansavisen klart at iHUS-topp Geir Ole Reiakvams hus på Bygdøy blir tvangssolgt. Samtidig mistet han to iHus-kontorer, og hadde bare ett tynnslitt kontor igjen.Vil bli fast ansattAvisen skrev 1. mars at Reiakvam legger ned og vil bli fast ansatt.- Jeg har solgt ut de siste restene, og jobber med å legge ned selskapene, sa han.Merkevaren iHUS ville gründeren forsøke å selge.- Jeg skal drive med eiendomsutvikling som fast ansatt. Jeg har flere tilbud og skal få meg en jobb innen sommeren, sa Reiakvam.Venter doblingIfølge eierskiftehistorikk ble huset sist solgt i 2006 for 12,5 millioner kroner, tilnærmet en dobling, gitt dagens prisantydning.Selges eiendommen med primærrom på 294 kvadratmeter for 24 millioner kroner, tilsvarer dette en kvadratmeterpris på i underkant av 82.000 kroner.