Kjøpte tomt og gammel hytte for 20 millioner

Det koker i luksusmarkedet i Hemsedal. En byggeklar hyttetomt og en gammel hytte ved alpinanlegget gikk for 20 millioner kroner.

Finansavisen: I løpet av en hektisk uke før skiglade ferierende skulle innta påskefjellet i Hemsedal, ble det omsatt en hytte og fire tomter i Skigaarden hyttefelt, for til sammen 38 millioner kroner.– Det er stor aktivitet, og på kort tid er det omsatt tre tomter for 6 millioner kroner hver, og en større transaksjon på 20 millioner for en ny og gammel tomt med en hytte på. Det er mange som ønsker å kjøpe, og det har gitt nye prisrekorder for eksklusive tomter, sier Erik Teigen, utbygger og eier av leilighets- og hotellprosjektet Skigaarden, til Finansavisen.Det er Lasse Røsnes, partner i Neptune Properties, som sammen med sin kone har kjøpt hytta og den ekstra tomten samlet for rundt 20 millioner kroner.20-millionersrekordHan er på påskeferie i Hemsedal, opptatt med å stå på ski i alpinanlegget når Finansavisen ringer.– Vi, min kone Anne Marit Standeren og jeg, har kjøpt en hytte med en tomt og en tilliggende tomt til privat bruk nær Skigaarden. Det er ingen planer om å rive eksisterende hytte, men bygge nytt på tilliggende tomt. Vi har også solgt to tomter i samme område. Ut over dette har vi ikke noen kommentar, sier Røsnes til Finansavisen.Teigen forteller at det samlede salget av to tomter med en hytte på, var et privat salg.– Salget kom i stand etter at kjøper tok direkte kontakt med selger. Objektene var i utgangspunktet ikke for salg.Beliggenhet trumfer alt– Har det vært tilsvarende salg av hytter eller tomter i området til 20 millioner?– Nei, ingen tilsvarende salg rundt 20 millioner. Tomtene ligger meget høyt, solrikt og med en fantastisk utsikt.Teigen vurderte selv å slå til på den eksklusive tomten og hytta.– Det er såpass god beliggenhet at jeg vurderte selv å kjøpe samlet disse to tomtene med en hytte på.50 prosent på to årSalgene av de tre tomtene som ble solgt i forrige uke til 6 millioner kroner hver, ligger rett ved siden av Røsnes’ hytte. Tomtene ble solgt for 4, 4,2 og 4,5 millioner kroner i april og juni 2017. Med forrige ukes salg på 6 millioner kroner pr. tomt, gir det en gevinst på opp mot 2 millioner kroner. Det vil si en prisstigning på 50 prosent på to år.Ifølge Teigen var tomtene private resalg, etter at tomtene tidligere var kjøpt fra Skigaarden.