Nå satser Røkke på hoteller i distriktene

(Finansavisen): Haut Nordic med Kjell Inge Røkke tungt inne på eiersiden åpner sitt andre hotell i Kongsberg. Fra før har de to på Gjøvik og ett under oppseiling på Gardermoen.- Vi har tre hoteller i drift i dag, og vi skal åpne Miklagard på Gardermoen i 2020. Det er nå avgjort at vi åpner «1624» i 2021, så da er vi oppe i fem. Det er også mulig at vi skal åpne ett til høsten 2021, men det er vi i forhandler om, sier viseadm. direktør i hotellkjeden Haut Nordic, Ådne Skurdal, til Finansavisen.Selskapet ble etablert av adm. direktør Sondre Prestegard i 2006, og har i dag to hoteller på Gjøvik og ett på Kongsberg. Ifølge Finansavisen har de bare driften, hotelleiendommene eies av lokale investorer. Tidligere hadde de også driften på Hotell Klubben i Tønsberg, men da investoren Endre Glastad kjøpte hotellet, gikk Haut Nordic ut.I fjor kom Aker-systemet og Kjell Inge Røkke inn på eiersiden da de kjøpte 50 prosent av aksjene, skriver Finansavisen tirsdag.I går ble det kjent at selskapet har tegnet seg for et nytt hotell på Kongsberg med 147 rom og en anslått byggepris på 220 millioner kroner.- Dere er på Gjøvik og Kongsberg – ikke de største hotellbyene…- Det er der vi har kommet inn. Det kom av at vi ikke har kunnet stille garanti for minimumsleien på hotellene. Etter at vi fikk Aker-systemet på eiersiden, har vi fått mange henvendelser på andre prosjekter, sier Skurdal til Finansavisen.Skurdal sier at hotellet vil koste rundt 220 millioner, og skal bekostes av det lokale eiendomsselskapet PK Eiendom med Ragnar Syvertsen som største eier.