- Ny renteøkning kan bite på boligprisene

Meglersjef er spent.

Dagens boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viste 0,7 prosent oppgang på landsbasis i mars.Justert for sesongvariasjoner var boligprisene opp 0,3 prosent.Dette var noe over det DNB Markets hadde ventet seg (0,2 prosent).Indeksnivået er det høyeste Eiendom Norge har målt i det norske boligmarkedet.Aktiviteten i markedet holder seg høy, og salgene skjer nå raskere enn på lenge.Les også: - Har ikke sett lignende siden oljeboomen- Renten kan bite mer- Det er god stemning i boligmarkedet fordi folks relative kjøpekraft er høyere enn på lenge og utbudet av boliger er godt. Boligprisene er tilbake på omtrent samme nivå som for to år siden, og synes å være stabilisert for en tid fremover, samtidig som lønnsinntektene har økt og de økonomiske utsiktene for husholdningene er gode, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF), Carl O. Geving, i en kommentar til Hegnar.no.- Som vanlig er de regionale forskjellene relativt store. Prisdriverne er noe sterkere i Oslo, som ofte preges av større volatilitet i markedet, og til tross for lavere innvandring er under et stabilt høyt befolkningspress. Omsetningstakten er nå raskere i Oslo enn på lang tid, fortsetter han.Fremover mener Geving det er en viss spenning knyttet til markedseffekten om sentralbanken hever styringsrenten nok en gang før sommeren. - I en periode med godt boligutbud kan renten komme til å bite noe sterkere på boligprisene enn den første rentehevingen, sier NEF-direktøren.- Spenning over påskeLeder for personmarkedet i Nordea Norge, John Sætre, opplever god fart i markedet.- Pågangen for å få finansieringsbevis er stor, og vi ser at mange realiserer. Samtidig er det balanse, og en nøktern stemning i markedet. Det virker som at budrundene blir gjennomført uten den store dramatikken, noe som vil si at kundene får kjøpt til den prisen finansieringsbeviset tillater, sier han i en kommentar til Hegnar.no.- Spenningen kommer nå etter påske. Vi forventer høy aktivitet nå når vårslippet kommer, det er historisk sett en periode med høy aktivitet, avslutter Sætre.


Les også