Oppdaget at huset var mindre - fikk nesten 400.000 i erstatning

Huseier oppdaget tre år etter å ha kjøpt et rekkehus, at det faktisk var 15 kvadratmeter enn oppgitt ved kjøp. Nå får han erstatning.

En fersk avgjørelse fra Finansklagenemnda slår fast at de drøyt tre årene kjøperen av en kjedet enebolig i Oslo brukte på å oppdage at huset var 15 kvadratmeter for lite, ikke var for lang tid, skriver DN.Det betyr at Protector Forsikring må betale ut 380.000 kroner, pluss forsinkelsesrenter, i erstatning til huskjøperen.Ifølge avisen stod det i prospektet da huskjøperen undertegnet kjøpsavtalen på tampen av 2014 at huset hadde et primærareal på 166 kvadratmeter. Da huseieren drøyt tre år senere skulle selge boligen ble det oppdaget at primærarealet kun var på 151 kvadratmeter, altså 15 kvadratmeter mindre enn opplyst i prospektet. Det utgjør et avvik på drøyt ni prosent.For dette krevde kjøperen et prisavslag på 380.000 kroner, og erstatning for tapt verdistigning på til sammen nær 145.000 kroner. Nemden gav medhold i prisavslag pluss renter, men ikke tapt verdistigning.