Så mye koster en kvadratmeter bolig rundt om i landet

Boligprisene steg videre i mars og de har aldri vært høyere i Norge. Men det var bare 8 av de 23 byene og områdene som satte ny rekord.

Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viser at boligprisene steg 0,7 prosent på landsbasis i mars.Justert for sesongvariasjoner var boligprisene opp 0,3 prosent.Boligprisene er da 3,2 prosent høyere enn for ett år siden, og 12-månedersveksten er dermed opp fra 3,0 prosent i februar.0,39 prosent over tidligere toppSom i forrige måned var det flere byer som kunne notere nye rekorder, og samtidig ble det også ny all-time high for hele landet.Boligprisene i Norge i mars var 0,39 prosent høyere enn den forrige rekorden fra april 2017.Det var imidlertid endringer i toppen. I februar var det nye rekorder i Fredrikstad/ Sarpsborg og Tønsberg m/omegn, men her falt boligprisene litt i mars. Follo holdt stand og det samme gjorde Aker/Bærum, Tromsø og Bodø. Og med oppgangen på 2,8 prosent i Kristiansand i mars ble det ny rekord også her. Stavanger hadde også pen oppgang på 2,4 prosent i mars, men her er det fremdeles langt opp til toppen fra april 2013.Høyeste kvadratmeterprisStørst oppgang siden målingene startet i 2003 finner vi i Oslo, og her finner vi også den høyeste gjennomsnittlige kvadratmeterprisen.Mer om boligprisene i Økonominyhetene onsdag, med Trygve Hegnar og Eiendom Norges Christian V. Dreyer


Les også