Avdød Indigo Finans-gründers strandluksus selges

(Finansavisen): - Jeg utelukker ikke at han kjøpte eiendommen litt dyrt. Normann kjøpte Syverstadkollen 26 A i januar 2017, for 28 millioner. Da vi nå la den ut for salg, ble den verdivurdert til samme pris som han betalte, sier advokat og partner Andreas S. Christensen i Kco Advokater til Finansavisen.Han er bostyrer i dødsboet etter Indigo Finans-gründer, Thor Stian Kennedy Normann, som døde for ett år siden, 39 år gammel.Svindlet eldre småsparereDet var etter Kapitals avsløringer om Indigo Finans, i april 2017, at mange eldre småsparere og forsmådde investorer startet jakten på pengene sine - totalt 200 millioner kroner hadde de blitt lurt til å investere i finansakrobatens virksomhet. I tillegg kommer pantelån fra banker på 300 millioner. - De fleste kreditorene som har meldt krav i boet er eldre mennesker som investerte i eiendomsprosjekter gjennom Normanns selskap Indigo Finans. Mange av disse har meddelt bostyrer at de anser seg svindlet av avdøde og hans forretningsvirksomhet, sier Christensen til avisen. Krav på 160 millioner- Dødsboet etter Normann er insolvent - det er betydelig mer gjeld enn verdier. Underdekningen er stor, uten at jeg kan si noe eksakt tall før vi har all oversikt. Dødsboet arbeider med å sikre alle avdødes verdier, blant annet på Malta - hvor Normann etablerte ny selskapsstruktur like før han døde, som er uoversiktlig. Kreditorer hadde ifølge avisen frist for å melde krav i boet 8. februar i år. - Det er meldt inn krav for 157,3 millioner kroner fra totalt 57 fordringsanmeldelser. Noen av anmeldelsene er på vegne av flere personer, slik at antallet kreditorer er høyere. - Gitt samlet krav på opp mot 160 millioner, så er det noen betydelige fordringer på tosifrede antall millionbeløp. Vi har fått inn en del midler fra bank og andre verdier. Jeg vil senere gi en redegjørelse til retten og kreditorene, sier Christensen til avisen.Har fått bud- Vår oppgave er å få best mulig pris, men det er markedet som bestemmer. Vi har justert prisantydningen, og så må bostyrer avgjøre hva som er en akseptabel pris, sier Morten Thøgersen i Privatmegleren Thøgersen & Partnere til avisen, som har fått oppdraget med å selge eiendommen.Ifølge megleren er dette en spesiell eiendom med mange kvaliteter.- Det er en flott sjøeiendom. Stranden foran huset er felles for syv eiendommer, inkludert denne eiendommen, men denne har tinglyst eksklusiv bruksrett til deler av strandområder med flytebryggen, hvor man kan legge til med større båter. I tillegg har eiendommen et stort sidebygg med syv garasjeplasser, med en leilighet over, forteller Thøgersen til avisen. Megleren melder om god interesse, og at det også er kommet inn ett bud, som har ligget noe under prisantydning. Det er hans meglerkollega, Fredrik Morris Michaelsen, som har avholdt visningene.- Jeg har hatt med mange ut på privatvisninger de siste ukene. Det har ikke bodd noen der siden eieren gikk bort i fjor sommer, og det er ting som må gjøres for å få eiendommen ship-shape, sier han til avisen. - Budet vi mottok er foreløpig for lavt. Vi føler et tyngende ansvar for å oppnå en riktig pris, slik at eiendommen bidrar mest mulig inn i oppgjøret til kreditorer.