- Boligprisene skal opp

Terje Tinholt. Foto: Finansavisen.

Tall fra OBOS viser at gjennomsnittsboligen i Oslo-området kostet 62.688 kroner per kvadratmeter i april, 2,1 prosent mindre enn i mars. Hittil i år har Oslo-prisene steget 5,0 prosent.Sammenlignet med april i fjor, er prisene opp 4,9 prosent. 12-månedersveksten er dermed ned fra 9,1 prosent i mars.April-nedgangen kommer etter tre måneder med prisoppgang.- Etter et meget sterkt 1. kvartal ser jeg dette som en helt naturlig pause i markedet. Vi har i tillegg erfart at OBOS-prisene svinger litt mer da de har en mindre diversifisert boligmasse enn det totale norske snittet, sier Terje Tinholt i Tinholt Eiendom til Hegnar.no.  Han mener det kan påvirke Oslo noe mer denne måneden.Tinholt minner om at norsk økonomi og boligmarked henger sammen, og ser ingen grunn til at markedet skal ta en lengre pause. Snarere tvert imot. - Urbaniseringen vil fortsette med full kraft og storbyene i Norge vil helt klart fremdeles ha et betydelig press på boligbygging i både det korte og lange bildet, forteller Tinholt. Han tror heller ikke noen små renteøkninger vil gjøre store utslag i boligprisene.- En nedgang i OBOS-prisene bør heller ikke relateres for mye til renten, som etter min mening er og vil forbli rekordlav i mange, mange år fremover, sier Tinholt.Han advarer mot at en prisnedgang kan medføre en sterkere brems i nybygg enn tidligere antatt. Det vil igjen kunne resultere i en reprise på 2006 og 2016, med store uønskede prishopp. - Jeg tror på en moderat prisvekst fremover, og spår at tallene fra Eiendom Norge ikke er særlig negative, forteller Tinholt.Sesongjustert tror han at boligprisene vil stige 0,3 prosent.- Mitt råd er å benytte negative prisvekst-måneder til å kjøpe, men ikke om lommeboken er for tynn, avslutter Tinholt.