Bygget XXL-villa mens formuen stupte

Mens lagersjef Geir Nielsen i XXL bygget denne Nordstrand-villaen, har verdien av aksjene hans falt fra 280 millioner til 40 millioner.

(Finansavisen): På Nordstrand i Oslo har det reist seg en bolig som skiller seg ut og som naboene snakker om. Den 888 kvadratmeter store luksusvillaen tilhører direktøren for sentrallager i XXL, Geir Nielsen. Han kjøpte tomten på 1,3 mål for 21 millioner kroner i 2015 av utbyggeren Anders Opsahl, som selv hadde betalt 13 millioner for den to år tidligere. Villaen er signert Blokk Arkitekter og ble bygget i løpet av 2017 og 2018, skriver Finansavisen.I sin nye bolig på Nordstrandplatået har Nielsen panoramautsikt over Oslofjorden, egen hjemmekino, heis, treningsrom og ikke minst: et underjordisk garasjeanlegg på 356 kvadratmeter med plass til 15 biler, ifølge dokumenter sendt inn til Plan- og bygningsetaten. Garasjeporten er således i stål. Hvor mye det har kostet å oppføre den store villaen kjenner ikke Finansavisen til.- Jeg gjør det så billig som mulig, sa Nielsen til Finansavisen for to år siden, da byggingen startet.Formuen har stuptPå det tidspunktet byggingen var i gang, skrev Finansavisen at Nielsens aksjer i XXL var verdt 228 millioner kroner. Allerede da var kursen på vei ned. Høsten 2016, da kursen var på topp, var hans 2,5 millioner XXL-aksjer verdt 280 millioner kroner. Mens byggingen har pågått har han solgt rundt en halv million aksjer i flere omganger.Men om disse pengene har gått til byggingen er tvilsomt, ettersom boligen er pantsatt for 55 millioner kroner hos Danske Bank.Mens byggingen har pågått har også den tidligere så suksessfulle sportutstyrskjeden fått store problemer. Aksjekursen har stupt fra rundt 90 kroner for to år siden til en ny bunnotering på 21 kroner på tirsdag. Selv om Nielsen har solgt seg litt ned, eier han fortsatt tett oppunder 2 millioner aksjer, som i dag er verdt kun 41 millioner kroner. Trolig overstiger boliginvesteringen hans gjenværende aksjeverdier i dag.Trolig brukt rundt 60 mill. på boligIfølge en lokal utbygger er gjennomsnittlig byggekostnad pr. kvadratmeter for en enebolig på rundt 30.000 kroner. Men for denne boligen tipper han kostnaden er nærmere 50.000 kroner pr. kvadratmeter, noe som tilsier en byggekostnad på rundt 44 millioner kroner, i tillegg til tomtekostnaden på 21 millioner.Det lyktes ikke Finansavisen å komme i kontakt med Nielsen på tirsdag.Nielsen var med på oppstarten av XXL i 2001, og var den første ansatte på lageret. Hans formue siden da har hele tiden ligget i XXL-aksjene. Ligningen for 2017 viser en inntekt på i overkant av én million kroner og en formue på 208 millioner kroner. På det tidspunktet, altså 31. desember 2017, var hans XXL-aksjer verdt 214 millioner kroner.Les mer om lagersjefen i XXL, som bygget garasje med plass til 15 biler.