Denne kiosken kan velte OBOS-prosjekt

En hundre år gammel liten kiosk står i veien for bebyggelsen av 50 leiligheter.

OBOS har i over 20 år hatt planer om å bygge ut den 3,8 mål store eiendommen sin i Etterstadgata 2 og 4 øverst på Vålerenga. Planen er å bygge rundt 50 leiligheter, men nå står det en nedlagt fabrikk og en forlatt kiosk på eiendommen. OBOS vil rive begge for å gjøre plass til boligene, men kiosken har ført til et bevaringsengasjement, skriver Estate Nyheter.Sota kafé var i flere tiår bydelens møtested til den ble stengt i 1956. Den fungerte som Vålerengens Idrettsforenings klubbhus en stund. Den ble revet i 1958, men Sotahjørnet er fortsatt en viktig del av historien til både Vålerenga bydel og VIFs ånd, skriver nyhetsbyrået.Protokollen fra byutviklingskomiteens aprilmøte i bydel Gamle Oslo viser ifølge nyhetstjenesten et lokalt engasjement. Rødts forslag om å verne kiosken ble enstemmig vedtatt.OBOS har lagt fram utredninger som underbygger at kiosken ikke er i god teknisk stand, og byantikvaren er inneforstått med at den nok må gjennom større reparasjonsarbeider.Konserndirektør Nils Morten Bøhler i OBOS sier de kan flytte kiosken, men han ser ikke poenget.- Saken ligger nå i en lukket høring hos PBE som etterhvert skal sende den videre til politisk behandling. Vi håper det skjer snart slik at vi kan komme i gang på eiendommen i 2020. Det er viktig å få fornuftig bebyggelse på området som har ligget brakk i mange år. Vårt prosjekt blir en flott avslutning på Vålerenga, sier Bøhler, ifølge Estate Nyheter.