Millionkutt for Arnhoff i Grefsenkollen

Nok en tungsolgt for eiendomsutvikler.

Nylig omtalte Hegnar.no leiligheten i Thomas Heftyes gate 34 på Gimle i Oslo, som har måttet oppleve et priskutt nå nær 10 millioner kroner, uten at kjøperne har latt seg begeistre av den grunn.Boligutviklingsselskapet Norwegian Ground, som eies av Rune Arnhoff og hans to sønner Andreas og Christian Arnhoff, samt Ole Saxegard Andreassen, kjøpte leiligheten i 2016 for 19 millioner kroner.Et ukjent antall millioner ble brukt på renovering, og leiligheten ble først avertert for 42 millioner kroner i januar i fjor, før prisantydningen ble nedjustert til 38,5 millioner i juni noen måneder senere. Nylig ble prisen kuttet med seks millioner kroner til, til 32,5 millioner kroner.Les også: 10 millioner i rabatt for Gimle-luksusKjøperne uteblirLeiligheten er ikke det eneste objektet som Andreas Arnhoff sliter med å selge. Eneboligen i Trollfaret 10 B på Grefsen i Oslo, eiet av Arnhoff og hans kone, har også vært forsøkt solgt ved flere anledninger. Interessen har vært der - uten at det har resultert i salg.Eiendommen har vært ute til visning tidligere til 15,9 millioner kroner, forteller ansvarlig megler Torbjørn Skjelde, eiendomsmegler MNEF / Partner i Privatmegleren Aveny til Hegnar.no.Boligen, som ifølge megler er omfattende renovert og bygget om siden den ble kjøpt, ble forsøkt solgt i oktober 2018, etterfulgt av en ny runde i mars 2019. Nå er den tilbake på markedet, til en prisantydning én millioner under det selger opprinnelig ønsket.

Kjøpte for 10,5 mill.Ifølge eierskiftehistorikken skal Arnhoff ha kjøpt boligen i 2017, for 10,5 millioner kroner. - Hva forsvarer verdistigningen til 14,9 millioner kroner?Kjøpsprisen på 10,5 millioner kroner blir feil å legge til grunn for å regne verdistigning, da det var et dekningssalg. Eiendommen ble først solgt for en langt høyere sum, men kjøperen kunne ikke gjøre opp for seg og det endte med et dekningssalg på en lavere sum. Med andre ord så var dette et røverkjøp godt under markedsverdi, sier Skjelde.Etter det Hegnar.no erfarer ble eiendommen først solgt for 12 millioner kroner.I annonsen beskrives eneboligen som særs flott og gjennomført, beliggende på utsiktstomt med panoramautsikt over Oslo by.«Boligen er smakfullt innredet med eksklusive materialvalg og løsninger og det er enkelt å se at det er brukt god tid på design og utforming», heter det.- Dette er en påkostet og eksklusiv bolig for den kresne kjøper, med en beliggenhet og utsikt som taler for seg selv, sier Skjelde.Dersom salg av boligen gjennomføres til prisantydning på 14,9 millioner kroner, tilsvarer dette en kvadratmeterpris på 81.868 kroner. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i området ligger på 78.848 kroner, mens prisendring seneste år er opp 6,1 prosent.
Tap på 9,6 millionerNorwegian Ground, som kjøpte leiligheten i Thomas Heftyes gate 34, som et «flippeprosjekt» for å tjene penger, har ifølge Finansavisen tapt stort på eiendomsutvikling de siste årene. Siste registrerte regnskapstall, for 2017, viser et tap på 9,6 millioner kroner før skatt. Året før var tapet på 1,3 millioner kroner.«Eiendomsflipping» er oppkjøp av eiendommer som renoveres, pusses opp eller «sminkes», for så å selges i markedet like etter, til en høyere pris. Siden leiligheten ble kjøpt i mai 2015, har boligprisene på Frogner i Oslo, hvor Gimle ligger, i snitt steget med 25,2 prosent, ifølge tall fra Eiendom Norge.