Nettmegler doblet omsetningen

Tre hovedgrunner til at Propr har snudd røde tall til positive.

- Det er tilfredsstillende å se at Proprs tunge investeringer endelig begynner å gi litt avkastning, med så solide tall ved inngangen til året, sier Propr-sjef Kjetil Eriksson, ifølge en pressemelding.Dobling i kvartaletPropr omsatte for 3,4 millioner kroner i 1. kvartal, sammenlignet med 1,7 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Det gir et positivt driftsresultat i kvartalet før ned- og avskrivninger (EBITDA) på knappe 50.000 kroner.- Dette er første gangen Propr leverer et plussresultat på EBITDA-nivå og vi må få lov til å glede oss over denne gode utviklingen, sier Eriksson.Det er tre hovedgrunner til at selskapet har snudd røde tall til positive. Selskapet har investert i et egenutviklet skalerbart IT-system som er et komparativt fortrinn. Det har brukt store ressurser på kundeinnsikt og merkevarekjennskapen er solid befestet.Etter avskrivninger ender likevel driftsresultatet på minus 75.000 kroner for kvartalet, betydelig bedre enn minus 1,9 millioner kroner fra samme kvartal i fjor.Fortsatt rødtPropr har brøytet vei i markedet for å selge egen bolig uten megler, og nå kommer bankkjempen DNB diltende etter med tjenesten «Samsolgt» fra høsten.- Det har selvsagt kostet mye å ta en sentral posisjon i dette nye markedet og det reflekteres også i tallene for fjoråret, sier Eriksson i Propr.Ordinært resultat for fjoråret endte på minus 14 millioner kroner, som er 15,2 millioner kroner bedre enn året før som endte på minus 29,2 millioner kroner.- Vi har tidligere kommunisert et nullresultat for fjoråret, men valgte ytterligere utviklingsløft i produktet og endte i minus, sier han.Egenkapitalen er sterk med 8,2 millioner kroner; etter siste emisjon – i juni i fjor.Disrupsjon i eiendomEiendomsmarkedet er blitt betydelig automatisert de siste årene uten at det har kommet forbrukerne til gode.- Det er forandringer i eiendomsmarkedet. Dette endrer de etablerte bransjene og undergraver etablerte strukturer som dyre eiendomsmeglere, sier Eriksson.Gamle og dyre forretningsmodellene står for fall og digitale løsninger tar over.- Ved utgangen av 1. kvartal har Propr omsatt boliger til en samlet transaksjonsverdi på 2,8 milliarder kroner i Norge siden starten i 2016, sier Propr-sjefen.