Pusset opp ­– økte prisen 50 prosent

Mathilde Jebsen selger kasjmir­produkter. Nina Schive er interiørarkitekt. Sammen kjøpte de en leilighet for 16,2 millioner, og økte prisen nær 50 prosent etter oppussing.

Finansavisen: Tidligere Pareto-megler Alfred Beck betalte sammen med Iselin Holmes Indahl 23,75 millioner for en 191 kvadrats leilighet i tredje etasje i Tors gate på Frogner i Oslo. Kun ti måneder tidligere var eiendommen lagt ut for salg med en prislapp på 13 millioner.Selger av den dengang nedslitte leiligheten var skuespiller Mari Maurstad, men mange så potensialet, og Jebsen og Schive måtte strekke seg til 16,2 millioner for å vinne budrunden. Schive er en svært anerkjent interiørdesigner, mens venninnen Jebsen driver mest med design av kasjmirprodukter.Dyrt i høydenBeck gravde dypt i bankkontoen for å kapre leiligheten i Tors gate 5. Men til tross for skyhøy pris har han hverken parkeringsplass eller heis. Prisen karakteriseres av flere meglere som høy til å være det området av Frogner, selv om prisen likevel ikke anses som helt «crazy».Til sammenligning ble det samtidig solgt en strøken leilighet i samme gård til en kvadratmeterpris på 73.000 kroner, men da skal det sies at sistnevnte lå i første etasje. De to etasjene opp økte kvadratmeterprisen med hele 70 prosent.Misfornøyde selgereDe som fremstår å ha gjort en særdeles god handel er Mathilde Jebsen og Nina Schive. 6-romsleiligheten med fire soverom ble solgt som et oppussingsobjekt med god takhøyde, vedovn og klassiske detaljer.«Et godt grunnlag for å lage sin drømmebolig», skrev PrivatMegleren da de markedsførte eiendommen.Jebsen skal ha funnet leiligheten og kjøpte den sammen med sin venninne. Planen skal opprinnelig ha vært å bruke den som bolig. Ingen av dem ønsker å fortelle mye om prosjektet. Faktisk fremstår ingen av dem som veldig fornøyd som følge av ulike problemer de ikke ønsker å gå i detaljer i.Det fremstår imidlertid som om boligutviklingen har påført dem en del uventede utfordringer uten at noen av dem ønsker å gå i detaljer knyttet til det.Satser på boligutviklingDet betyr ikke at de er lei kjøp og oppussing. Interiørarkitekt Schive starter nå med satsing som boligutvikler i kombinasjon med arbeidet som interiørarkitekt for kunder.Svennestykket i Tors gate 5 omfattet en fullstendig rehabilitering med endret planløsning. Av detaljer er det nå to kjøkken i leiligheten, hvilket er svært uvanlig i Norge foreløpig. Blant rike russere har det vært noe mer vanlig ved at man har et ordinært kjøkken i tillegg til et ekstrakjøkken som nærmest kun er til pynt.Boligutviklerne solgte dessuten leiligheten med to bad og eget vaskerom samt to stuer.Leiligheten ble aldri annonsert på det åpne markedet, men solgt såkalt «off market» uten annonsering via advokat Odd Kalsnes som heller ikke ønsker å kommentere eiendomstransaksjonen.