Skal selge 400 boliger under markedspris

Planlagt byggestart er våren 2020.

OBOS skal de to neste årene bygge rundt 400 nye leiligheter som skal selges under markedspris. Bare i Oslo-området er det planer for OBOS Bostart i fem nye boligprosjekter, går det frem av en pressemelding.10 prosent underEt av Bostart-prosjektene kommer på Løren i Oslo. I det såkalte Jordan-kvartalet − på tomten til den nedlagte tannbørstefabrikken − skal OBOS sammen med Veidekke bygge 390 leiligheter og en barnehage.50 av boligene får ordningen OBOS Bostart, noe som betyr at boligene blir solgt rundt 10 prosent under markedspris.- OBOS Bostart kan være en god løsning for unge som skal kjøpe sin første bolig, men vi tenker at ordningen kan passe også for mange andre. Ved en endring av livssituasjonen er det mange som trenger ny bolig, men sliter med å ha nok egenkapital. Da kan Bostart være det som gjør det mulig å få kjøpt seg et sted å bo. (..), sier konserndirektør Marianne Gjertsen Ebbesen i OBOS.Leilighetene er fra 2- til 5-roms, i størrelsesorden 39 til 118 kvadratmeter. Kjøperen kan selv velge om de vil kjøpe til Bostart-pris eller ordinær pris. Ordningen innebærer at boligen selges til en nedsatt pris mot at OBOS får retten til å kjøpe den tilbake når kjøper ønsker å selge. OBOS betaler da den opprinnelige kjøpesummen for boligen, justert for endring i boligprisindeksen til Eiendom Norge.Dersom alt går etter planen vil de første leilighetene på Løren bli lagt ut for salg i høst, med planlagt byggestart våren 2020.Over 100 solgt Det er konkrete planer for å tilby OBOS Bostart i fem ulike boligprosjekter i Oslo-området, og ordningen vil bli utvidet ytterligere når det planlegges nye prosjekter, i blant annet i Bergen og Trondheim.I vår starter salget av nye leiligheter i boligprosjektet Ulven T i Oslo. Her er det satt av over 30 Bostart-leiligheter, mange av dem kommer på markedet i mai.Etter at det første OBOS-prosjektet på Ulven ble lagt ut for salg i fjor sommer, har over 100 av leilighetene blitt kjøpt til Bostart-pris. I vår starter også salget av en rekke nye leiligheter på Vollebekk i Oslo. I tillegg kommer prosjekter på Fornebu og Mortensrud.