Tidligere Brynestad-topp ber om 19 millioner

John Lovas

Christian Butenschøn vil selge eiendommen på Nordstrand.

Tidligere Brynestad-topp Christian Butenschøn øyner 15 millioner mer for eiendommen i Munkerudåsen 17 B, enn det han kjøpte for tilbake i 1999. Ifølge eierskiftehistorikken ble eiendommen tinglyst i januar 2000, med en pris på 4,10 millioner kroner.- Eiendommen har kun ligget på Finn.no noen dager, og vi har så langt hatt en god respons med flere avholdte forhåndsvisninger, kommenterer ansvarlig megler og daglig leder Henrik Hisdal i Krogsveen avd. Nordstrand til Hegnar.no.Nå vil Butenschøn selge for 19 millioner kroner, fem-gangeren av det han betalte da han kjøpte. Det vil imidlertid ikke være ren gevinst, ettersom det er brukt en del på oppussing.

John Lovas
Oppgraderte etter kjøpOppgraderingene på begynnelsen av 2000-tallet bestod i hovedtrekk av nytt kjøkken, oppussing av soverom og stue, samt rennovering av TV-stue og bibliotek, som også ble oppgradert med peis. Videre ble badene i 2. etasje bygget nye og opprinnelig innbygget veranda ble innlemmet i stuen.Utvendig ble det lagt ny takstein og ytterveggene fikk ny utvendig kledning. I 2012 ble det bygget dobbelgarasje.Dersom eiendommen blir solgt til prisantydning, tilsvarer dette en kvadratmeterpris på 78.189 kroner, godt over gjennomsnittlig kvadratmeterpris på Nordstrand på 63.063 kroner. Prisendring det seneste året er opp tre prosent i området.
Forlot Brynestad i kriseI februar 2010 ble det kjent at Christian Butenschøn hadde takket for seg hos Atle Brynestads CG Holding, etter seks år, og i tillegg var ute av alle styreverv i Brynestads selskaper.Da Butenschøn forlot selskapet, var det bare gjeld igjen i konsernet, og han hadde sammen med gjeldsnemndas leder, Tom Hugo Ottesen fra Kvale & Co, jobbet med forslag som kreditorene kunne være villige til å akseptere.- Som jeg sa litt på fleip for et snaut år siden; hvis vi lykkes vil jeg ikke ha en jobb om seks måneder, og om vi ikke lykkes vil jeg heller ikke ha en jobb om seks måneder. I perioden har jeg forsøkt å ivareta alles interesser, sa Butenschøn til Finansavisen den gang.Fra Brynestad gikk den tidligere CG Holding-sjefen til jobben som Vice President for finans i Resmed, som produserer medisinsk utstyr og er børsnotert både i Australia og i USA. I dag er Butenschøn gründer og daglig leder i programvareselskapet Iconfirm i Oslo. Han har selv spyttet inn mesteparten av kapitalen i selskapet.