- Det er et veldig trykk i boligmarkedet nå

Sterke boligpriser, men helt bekymringsfritt er det ikke.

Dagens boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viste at boligprisene steg 0,7 prosent på landsbasis i mai.Justert for sesongvariasjoner var boligprisene opp 0,5 prosent.Boligprisene er nå 1,8 prosent høyere enn for ett år siden, og 12-månedersveksten er dermed ned fra 2,2 prosent i april.Samtidig fortsetter den høye aktiviteten.Både antall solgte boliger og antall boliger lagt ut for salg i mai og så langt i år er rekordhøyt.- Et veldig trykk i markedet- Det er et veldig trykk i boligmarkedet nå. Mai har vært en svært aktiv periode, og vi har hatt dager hvor vi har registrert rekordmange henvendelser fra kunder som ønsker finanseringsbevis, bekrefter leder for personmarkedet i Nordea Norge, John Sætre, overfor Hegnar.no.- Vi ser også at mange benytter finansieringsbevisene, så det er ikke bare stor interesse og mye utbud av boliger, men også høy omsetning i markedet, legger han til.Sætre kan fortelle at aktiviteten er stor over hele landet.- Det vil alltid være forskjeller fra område til område, men det er rapporter om stor pågang fra alle våre regioner. Selv om aktiviteten er svært høy, betyr ikke det nødvendigvis en stor prisvekst fremover. Våre økonomer tror prisutviklingen på boliger vil være moderat gjennom 2019, sier Nordea-toppen.- Budrundene tar ikke avAdministrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF), Carl O. Geving, peker også på den høye aktiviteten.- Omsetningsvolumene er historisk høye, men prisveksten moderat. Slik vil det trolig fortsette så lenge boligtilbudet er litt høyere enn etterspørselen. Balansen i markedet gir en situasjon der både selgere og kjøpere kan være relativt fornøyde. Budrundene tar ikke av slik de gjorde i (det rekordsterke boligåret, red. anm.) 2016, som var preget av kamp om for få boliger, sier han i en kommentar til Hegnar.no.Han bekymrer seg dog fortsatt for gjeldsbelastningen i husholdningene.- Men utsiktene til fortsatt lave renter og effektene av en stram kredittpolitikk, bidrar til at vi fortsatt har et svært solid boligmarked i Norge, sier NEF-direktøren.