Eiendomsmilliardær kjøper opp i Bjørvika

Carl Erik Krefting tar et stort jafs i området rundt Operaen i hovedstaden.

Næringseiendom

Carl Erik Krefting, som eier litt over halvparten av Søylen Eiendom, styrer sitt eiendomsimperium gjennom sitt heleide Carucel Eiendom.Nå har Carucel inngått en avtale om kjøp av en tredjedel av de samlede publikumsrettede næringslokalene på gateplan i Bjørvika, Oslos nye bydel rundt Operaen og det nye Munch-museet, opplyser Krefting til DN.Avisen skriver at det såkalte «bygulvet» på hele 40.000 kvadratmeter tidligere i år ble kjøpt av det amerikanske eiendomsinvesteringsselskapet Madison International.Carucel, som i utgangspunktet kun skulle stå for forvaltningen av bygulvet, blir nå sluppet inn på eiersiden til samme vilkår som Madison.Det betyr at Krefting blar opp over én milliard kroner av en totalpris på 3,3 milliarder kroner brutto. Samtidig ligger det en større gulrot i avtalen som gir Carucel muligheten til å motta mer enn en tredjedel av overskuddet hvis de leverer, ifølge eiendomsmilliardæren.Avisen skriver at det kan bety at kreftings formuesanslag på to milliarder kroner være på den konservative siden.– Det er vi helt enig om. Klarer man etter hvert å få samme leienivå i Bjørvika som på Aker Brygge så ligger det store merverdier her, sier Krefting til DN.

carl erik krefting
søylen eiendom
carucel holding
bjørvika
Nyheter
Næringseiendom