Færre igangsettingstillatelser til nye boliger

Antall igangsettingstillatelser falt fra april til mai.

Antall igangsettingstillatelser til nye boliger falt 5,3 prosent fra april til mai, viser sesongjusterte tall fra SSB.Det ble i mai gitt igangsettingstillatelse til 2.618 boliger.Igangsatt bruksareal steg 0,2 prosent fra april til 346.100 kvadratmeter.Siste 12 månederI siste 12-månedersperiode ble igangsettelsestillatelse gitt til 32.922 nye boliger, 0,7 prosent flere enn i 12-månedersperioden før.I bruksareal snakker vi om 4,12 millioner kvadratmeter, noe som tilsvarer 2,5 prosent nedgang.I siste 12-månedersperiode ble igangsettelsestillatelse gitt til bygging av 5,84 millioner kvadratmeter bruksareal til annet enn bolig.Det tilsvarer en oppgang på 6,5 prosent fra forrige 12-månedersperiode.Les mer hos SSB.


Les også