Fnyser av renteoppgangen - boligprisene skal opp

Terje Tinholt. Foto: Finansavisen.

Norges Bank har i dag besluttet å heve styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 1,25 prosent. Det var akkurat som ventet.En som ikke lar seg stresse av dagens renteoppgang er Terje Tinholt i Tinholt Eiendom.- Det er en grunn til at renten settes opp, og det er at det er god driv i økonomien. Samtidig er renten på rekordlave nivåer som jeg personlig tror vil vedvare over lang tid, sier Terje Tinholt i Tinholt Eiendom til Hegnar.no.Boligutvikleren tror Norges Bank setter opp renten én, kanskje to ganger til, uten at det vil føre til store problemer i boligmarkedet.- Det er svært god investering å kjøpe bolig sett i forhold til risk/reward. Eiendommer i sentrale områder vil stige mer enn hva lånekostnadene stiger, slår Tinholt fast.- I tillegg kommer selvsagt tilbud og etterspørsel inn i bildet. Jeg er redd det blir enda mer skjevt de neste årene. Vi ser allerede konturene av for lite nybygg i markedet, sier Tinholt til Hegnar.no.- Hvor mye tror du boligprisene i Oslo vil stige i 2019?- De vil stige 2,5 prosent i 2019, sier Tinholt.5. juni kom tall fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi som viste at boligprisene steg 0,7 prosent på landsbasis i mai. Justert for sesongvariasjoner var boligprisene opp 0,5 prosent.Boligprisene er dermed 1,8 prosent høyere enn for ett år siden, og 12-månedersveksten er dermed ned fra 2,2 prosent i april.Se også: Øystein Olsen - en hauk blant mange duer


Les også