Høyere boligpriser i flere deler av landet

Ferske tall fra SSB er nå ute.

Prisene på brukte boliger i hele landet økte med en prosent i andre kvartal 2019 på kvartalsbasis, ifølge sesongjusterte tall, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB) på deres hjemmesider.Dette er en oppgang på 2,1 prosent fra andre kvartal 2018.Første kvartal 2019 til andre kvartal 2019Den største vinneren er Trøndelag utenom Trondheim, med en oppgang på 1,9 prosent. Tett etter følger Oslo med Bærum, med en oppgang på 1,6 prosent. Akershus utenom Bærum viser til en oppgang på 1,5 prosent.Største taperen er Trondheim med en nedgang på 0,4 prosent, tett fulgt av Nord-Norge med en nedgang på 0,3 prosent.Storbyene Stavanger og Bergen hadd en oppgang på henholdsvis 0,9 prosent og 0,1 prosent.Andre kvartal 2018 til andre kvartal 2019Den største vinneren er Nord-Norge, med en oppgang på 4,2 prosent. Hedmark og Oppland følger etter med en oppgang på 3,2 prosent. Tett etter følger Sør-Østlandet, som viser til en oppgang på 2,9 prosent.Største taperen er Trondheim med en nedgang på to prosent. Den andre taperen er Vestlandet utenom Bergen, med en nedgang på 0,5 prosent.Storbyene Oslo med Bærum, Stavanger og Bergen hadd en oppgang på henholdsvis 2,7 prosent, 1,6 prosent og en prosent. Se alle tallene her.


Les også