Meglerdøden - en av fem vil selge selv

Den digitale eiendomstjenesten Propr er ute med oppsiktsvekkende prognoser for fremtidens boligsalg

Næringseiendom

Propr estimerer at 15 prosent av boligsalget vil bli solgt uten hjelp fra megler innen tre år, og 20 prosent innen fem år. Hvis estimatene skal vise seg å stemme vil det isåfall føre til store forskyvninger i markedet. - Her snakker vi om en total disrupsjon i eiendomsmarkedet, slik vi har sett i andre næringer som Airbnb i hotellnæringen og Uber i transportnæringen, sier Propr-sjef Kjetil Eriksson. Samtidig legger Eriksson til at de allerede er godt i gang med å gjøre det samme i eiendomsmarkedet i Oslo. Ifølge tall fra Eiendom Norge selges det 86-90.000 boliger i snitt i Norge, hvilket betyr at 18-20.000 vil bli solgt gjennom andre kanaler enn den tradisjonelle megleren innen fem år dersom Propr skulle vise seg å treffe med sine estimater. Milliarder å spareI snitt koster det rundt 100.000 kroner å bruke eiendomsmegler ved salg av bolig. Eriksson mener videre at man kan spare rundt 80.000 kroner på å gjøre store deler av jobben selv. Gitt at 20.000 velger å selge bolig uten hjelp fra megler, og en besparelse på 80.000 kroner per salg, ender man opp med en totalsum på 1,6 milliarder kroner. Dette mener Eriksen er gode nyheter for forbrukerne som slipper å bruke betydelige summer på dyre eiendomsmeglere. Propr har siden oppstart i 2016 omsatt boliger til en samlet transaksjonsverdi på 2,8 milliarder kroner per første kvartal 2019. 

propr
kjetil eriksson
Nyheter
Næringseiendom