Meglertopp frykter boligprisfall

Næringseiendom

Det høye volumet av bruktboliger for salg har i juni presset prisnivået nedover. - Tilbudsoverheng er ikke unormalt på denne tiden av året, men sannsynligheten for fallende priser fremover har økt når man tar hensyn til den gradvis stigende boliglånsrenten, sier Leif J. Laugen, administrerende direktør i Krogsveen, i en melding.Ifølge Krogsveen ble det i juni solgt om lag 10.000 enheter, hvilket er en nedgang på fem prosent fra fjorårets rekordnivå. - For første halvår kan vi imidlertid notere et rekordvolum, tett på 50.000 enheter samlet for hele Norge. Kjøperne er med andre ord aktive, men har gjennomgående fått bedre tid på seg til å finne drømmeboligen. Antall bruktboliger for salg har aldri vært større, noe som er felles for svært mange markedsområder, og dette bidrar til å presse prisene nedover mange steder, slår Laugen fast.Krogsveen forventer at prisene falt 1-2 prosent fra mai til juni. Dette gjelder generelt for hele landet, men også for Oslo hvor det gjennom juni ble solgt vel 2.000 enheter, noe som er på et historisk gjennomsnitt, og en god del lavere enn rekordåret 2015.Volumet i markedet, sammen med tilflyt av nybygde boliger, skaper en tilbudsside som kan bli vanskelig å absorbere uten at prisnivået må vike noe for en periode. - Imidlertid er norsk økonomi bunnsolid og de stabile rammebetingelsene gir fortsatt grunnlag for et aktivt boligmarked, avslutter Leif J. Laugen.   

bolig
boligmarkedet
rente
leif j. laugen
Nyheter
Næringseiendom