OBOS skal bygge småhus og leiligheter

OBOS og Løvenskiold Eiendom har sammen kjøpt et større område sentralt i Ås.

Næringseiendom

Det er store planer for den rundt 20 mål store Maxbo-tomten i Brekkeveien rett ved Ås Sentrum, heter det i en pressemelding torsdag. - På dette området har det vært trelast og næringsvirksomhet i snart 70 år. Det er behov for flere hus og leiligheter for å styrke et attraktivt bysentrum i Ås, det gjør det naturlig å utvikle dette området ytterligere, sier Even Jermstad i OBOS i meldingen.De to boligaktørene planlegger å bygge rundt 130 leiligheter fordelt på åtte blokker i 3-5 etasjer, og i underkant av 30 småhus i rekke med egen hage, såkalte townhouse. Totalt skal det bygges rundt 160 boliger.Det skal være et bilfritt miljø med parkering under bakken, og hele boligprosjektet blir miljøsertifisert etter standarden BREEAM NOR. Det vil bli store uteområder med felles lekeplass og gangveier som binder området sammen, heter det.- Ås er en veldig populær kommune som mange flytter til, det forventes sterk vekst som følge av samlokalisering av NMBU og Veterinærhøyskolen og Ås som universitetsby. Derfor har det vært naturlig for oss å kjøpe denne tomta som ligger sentralt i gangavstand fra Ås sentrum med gode kollektivforbindelser inn til Oslo, sier Jens Jalland i Løvenskiold i meldingen. Salget starter i 2020 og de første boligene er klare for innflytting fra 2022.

eiendomsmarkedet
boligmarkedet
bolig
ås
obos
Nyheter
Næringseiendom