Solgte kjøpesenter på Jæren

Dagens eiere blir med videre.

Næringseiendom

Coop Klepp SA og Dolphin Eiendom AS har inngått avtale om salg av Jærhagen til et syndikat tilrettelagt av NRP Finans, går det frem av en pressemelding.Dagens eiere har det siste halvannet året utviklet eiendommen fra et velfungerende kjøpesenter på rundt 20.000 kvadratmeter til å bli et destinasjonssenter på rundt 57.000 kvadratmeter med kombinert kjøpesenter og storhandel.Rundt milliardenEiendommen følger med rundt 10.000 kvadratmeter parkering.Senteret har leieinntekter anslått til ca. 65 millioner kroner i året, og ifølge Estate Nyheter er det dermed grunn til å tro at kjøpesummen nærmer seg én milliard kroner. Etter utviklingen forventes antall besøkende å øke fra 1,3 til nærmere tre millioner.Coop Klepp vil fortsette å være den største leietakeren på senteret, med Coop Obs! Bygg på rundt 8.500 kvadratmeter, samt en av Norges største Coop Mega-butikker på rundt 5.500 kvadratmeter.- Stor interesseDagens eiere vil fortsatt være deleiere i syndikatet.- Vi har fortsatt stor tro på senteret og Jærhagen ligger strategisk lokalisert innenfor vårt virkeområde. Løsningen med et fortsatt deleierskap er vi svært tilfreds med, dette gir oss mulighet til å fortsatt være sentral pådriver for senterets videre utvikling og aktivitetstilbud, sier Coop Klepp-sjef John Thysse.Pangea Property Partners, som har vært selgers rådgiver i transaksjonen, forteller om stor interesse.- Jærhagen har fått en fremtidsrettet utforming og en miks av butikker, storhandel og aktivitetstilbud som fremstår attraktivt både for leietakere og kunder på senteret. Denne profilen, sammen med omsetningsvekst og solide nøkkeltall gjør Jærhagen interessant for mange investorer, sier Pangea-partner Linn Idsø Brenne.

næringseiendom
coop
jæren
kjøpesenter
pangea property partners
dolphin eiendom
Nyheter
Næringseiendom