Aage Thoresen satte prisrekord i fjellheimen

Einendomkongen fra Hønefoss, Aage Thoresen, har kjøpt og solgt eiendom, hytter og bolig for mange titalls millioner i sommer.

Aage Thoresen har hatt det travelt på eiendomsfronten i sommer. I midten av juli slo han til og kjøpte en eiendomsportefølje på over 36.000 kvadratmeter, av ­Ragde Eiendom og Breidablikk Eiendom.Det var AKAs største transaksjon noensinne, og oppkjøpet var i henhold til selskapets strategi om å være Norges ledende innen handelseiendom, uttalte Aage Thoresen da.Årlig leieinntekt i den nye eiendomsporteføljen ble oppgitt til cirka 50 millioner kroner, fordelt på 20 eiendommer og 22 leieavtaler, hvorav 16 med Rema 1000, tre med Europris, en med Kiwi, en med Biltema og en med Jysk.AKAs portefølje av handelsnæringseiendommer etter denne transaksjonen består ifølge Finansavisen av 226 eiendommer, 400.000 kvadratmeter og årlige leieinntekter på 600 millioner kroner.Hytter og bolig for titalls millionerMen Thoresen har også vært svært aktiv på privaten i sommer. I mai kjøpte han penthousleiligheten til den fallerte krafttraderen Einar Aas for 67,5 millioner kroner. Deretter solgte han ifølge DN strandeiendommen sin på Vesterøya i Sandefjord til hyttenaboen Brian Ole Jepsen for 33 millioner kroner.Nå har han ifølge DN også bladd opp 51 millioner kroner for en hytte med to nærliggende byggeklare tomter på Geilo, fra investor Tore Rygh Gard. Gard kjøpte eiendommene for 41 millioner kroner i 2014. Byggherren av hytten, på 780 kvadratmeter, var den tidligere PGS-sjefen, Reidar Michaelsen.- Jeg synes eiendommen har en fantastisk beliggenhet på Geilo, uttalte han til avisen.Dermed kan det også se ut til at Aage Thoresen forlater Beitostølen. Hytten, på brutto 245 kvadratmeter på 1,3 mål tomt i Bjødnabakkvegen 23, ligger i gangavstand til Beitostølen sentrum med panoramautsikt over Beitostølen, Slettefjell, Øyangen og Mugnetind. Hytten som  ble bygget i 1995 og modernisert i 2015, kom for salg i midten av juli. Prisantydningen er 13,5 millioner kroner.Norges 57. rikesteI oversikten over Norges 400 rikeste lå Thoresen på 57. plass i 2018 med en formue på 4,2 milliarder kroner.Etter å ha lagt valutaspekulasjon på hyllen i 2015 bestemte Thoresen og barna seg for å satse for fullt på kjøp og utleie av næringseiendom, skrev Kapital i fjor høst.Aka-konsernet hadde driftsinntekter på 504,5 millioner kroner i fjor, opp fra 486,3 millioner kroner året før. Resultat før skatt endte på 155,5 millioner kroner, ned fra 186,9 millioner kroner i 2017.Se også: Hytteluksus har vært forsøkt solgt i ti år - nå kuttes prisen igjen