Leilighet steg 13 millioner på fire år

(Finansavisen): Investor Eigil Stray Spetalen har betalt nær 175.000 kroner kvadratmeteren for en leilighet på Gimle, Oslos dyreste boligstrøk. Selger er Rune Unsgård, tidligere boligmegler hos Torbjørn Ek og næringsmegler i Akershus Eiendom. Nå jobber han med eiendom som selvstendig.Unsgård betalte i sin tid 10,5 millioner kroner. Eigil Stray Spetalen bladde opp 23,75 millioner kroner for den 136 kvadratmeter store leiligheten som har adresse Fritzners gate 18B og ligger i fjerde etasje.– Det er betalingsvilje– Det jeg ønsker å si til dette er at det ikke er den samme leiligheten vi solgte som den vi kjøpte. Vi har oppgradert leiligheten betydelig, sier Rune Unsgård og legger særlig trykk på ordet betydelig.Unsgård sier at han pusset opp for å bo der selv og at oppgraderingen er mer enn noen få millioner.– Jeg mener salgsprisen er et uttrykk for hva som skjer på Gimle når du har dratt oppussingen helt ut og i tillegg har alle fasiliteter som parkering, heis og stor uteplass. Da er det betalingsvilje, sier han.La til garasjeUnsgård har i stedet kjøpt et oppussingsprosjekt i samme gård. Denne leiligheten hadde garasje i kjelleren, mens den første kun hadde parkeringsplass. Unsgård byttet slik garasjeplassen fulgte med leiligheten Spetalen kjøpte.Eiendomsmegler Lillian Ch. Nerlinger kunne raskt fjerne Finn-annonsen etter at leiligheten var solgt på kun én dag etter at den ble lagt ut med en prislapp på 24 millioner.Eigil Stray Spetalen får imidlertid alt han kan ønske seg. I tillegg til garasjen i kjelleren har gården heis og to balkonger for både morgen- og kveldssol.Etter renoveringen i 2016 fremsto den i topp stand med kostbare materialer og maskiner. Leiligheten har to soverom og garderoberom samt trådløs styring av lys og varme.