OBOS-prisene fortsetter opp

Tall fra OBOS viser at gjennomsnittsboligen i Oslo-området kostet 63.605 kroner per kvadratmeter i juli, 0,3 prosent mer enn i juni.Hittil i år har Oslo-prisene steget 6,6 prosent.Sammenlignet med juli i fjor, er prisene opp 3,0 prosent.Ifølge OBOS er det uvanlig at boligprisene går opp i de vanligvis så stille sommermånedene, og i snitt har juliprisene i Oslo falt med 0,1 prosent i perioden 2004-2018.- Prisutviklingen i juni og juli har vært sterkere enn vanlig i Oslo. Samtidig vet vi at prisene svinger mer på sommeren fordi det vanligvis blir lagt ut forholdsvis få leiligheter for salg sammenlignet med andre måneder. Det spesielle i sommer er at det er omsatt 18 prosent flere boliger i juli sammenlignet med juli i fjor. Det viser at det er stor etterspørsel og høy aktivitet i boligmarkedet. Vi tror dette er noe som vil fortsette utover året. Lønnsvekst og høy sysselsetting vil bety mer for boligprisene enn eventuelle nye renteøkninger, sier sjeføkonom i OBOS, Sissel Monsvold, i en kommentar.Også opp på landsbasisPå landsbasis steg prisene på OBOS-tilknyttede boliger 1,0 prosent fra juni til en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 55.508 kroner i juli.Hittil i år har prisene steget 5,1 prosent.Sammenlignet med juni i fjor, er prisene opp 2,9 prosent. I juli ble 479 eierskifter foretatt, sammenlignet med 867 i juni og 421 i juli i fjor.Les hele rapporten her.