Petter Olsen har tapt over 500 millioner på Kanariøyene

(Finansavisen): På La Gomera har rederarving, kunstsamler og investor Petter Olsen i en årrekke arbeidet med eiendomsutvikling. La Gomera er den nest minste av Kanari­øyene og ligger like vest for Tenerife.Satsingen har vært alt annet en suksess, og siden ­finanskrisen har eiendomsutviklingen påført investoren et tap på over en halv milliard kroner, skriver Finansavisen. Da kommer det godt med at Olsen solgte Munch-maleriet «Skrik» for 615,4 millioner kroner i 2012.Finansavisen kan fortelle at underskuddet i Petter Olsens’ investeringsselskap Firmament endte på 162 millioner kroner i fjor. Store nedskrivninger av utviklingseiendom på Kanariøyene er hovedårsaken til de røde tallene.- Vi har ingen kommentar utover omtale i årsberetningen, sier adm. direktør Onar Birkeland i Firmament til Finansavisen.Kapital anslo Petter Olsens’ formue til 2,4 milliarder kroner i 2018, ned fra 3,2 milliarder kroner året før.Storebroren Fred. Olsen (90) har også investert tungt på ­Kanariøyene, med blant annet fergetrafikk og hotelldrift.