- Rentefrykten ser ut til å ha lagt seg

Terje Buraas og DNB Eiendom venter moderat prisutvikling fremover.

- Boligprisene er litt mer ned enn vi ventet oss på forhånd, men godt innenfor det som man kan forvente, kommenterer Terje Buraas, leder i DNB Eiendom.Boligprisene sank med 1,1 prosent nominelt juli, viser boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi mandag.Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 0,7 prosent. Boligprisene er nå 1,6 prosent høyere enn for et år siden.Les også: Boligprisene skuffer - falt mer enn vanlig- Juli er en måned med halv omsetning mot normalmåneder, og da vil utslagene være mer uforutsigbar uten at vi skal lese inn noen ny trend i eiendomsmarkedet. Tallene viser fortsatt at vi har et velfungerende boligmarkedet og at vi kan forvente moderat prisutvikling fremover, fortsetter Buraas.Viktig salgsperiode- Det er verd å merke seg at sommeren, med både juni og juli, er i ferd med å bli en viktig salgsperiode. I Oslo er det ca 13 prosent flere omsetninger i juli i år enn i 2018. Hver tredje eiendom som ble lansert i juli er allerede solgt, kommenterer lederen for DNB Eiendom.Sommermånedene er ifølge Buraas også en tid der de selger ned varelageret.- Det er naturligvis mindre visninger og færre boliger som blir lagt ut, men som selger kan du da regne med mer synlighet.- En travel månedDet har vært høy aktivitet i sommer, og Buraas forventer også at august blir en travel måned.- Boligmarkedet er nå mer forutsigbart for både kjøper og selger enn på lenge, og rentefrykten - i den grad den har eksistert - ser ut til å ha lagt seg. Vi tror at høsten kommer til å bli en tid med høy aktivitet, og at den moderate prisveksten vi har sett over lang tid kommer til å fortsette, avslutter han.