Prishopp på villa - steg 9 millioner på to år

Foto: Michael Groth

Mange er blitt rikere av å bo, og selv for Fredrik Brynhildsen (35), sønn av milliardær John Christian Brynhildsen, hjelper det på med et skikkelig boligkupp. Særlig når han skal flytte til London, der eiendomsprisene er enda høyere.I 2017 kjøpte han en stor villa på Ris, vest i Oslo. Prislappen var solide 33,675 millioner kroner.På de to årene han har eid boligen, har boligverdien økt med tilsammen 9 millioner kroner.Det er Ole Kristoffer Vedal som nå har bladd opp hele 42,5 millioner for eiendommen, som er på drøye 1,8 mål med en bolig på 620 kvadratmeter.Vedal besvarte ikke Finansavisens henvendelser, og advokat Odd Kalsnes, som står oppført med en sikringsobligasjon på eiendommen, vil ikke kommentere salget.EntreprenørsuksessOle Kristoffer Vedal står bak entreprenørselskapet Vedal sammen med broren Anders Vedal og faren Egil. Selskapet ble etablert i 1986 og har vokst til å bli en av landets største bygg- og eiendomsbedrifter med 160 ansatte.Selskapet står bak prosjekter i både Barcode og Bispevika i tillegg til flere store og mindre bygg på Østlandet. Driften omfatter både utvikling av eksisterende eiendommer, prosjekt- og byggeledelse og entreprenørvirksomhet.Vedal har vokst kraftig de senere årene, men det er først og fremst lønnsomheten som har gjort et kjempebyks.På fem år er omsetningen fordoblet fra 700 til nær 1,5 milliarder kroner, mens overskuddet har gått fra 27 til 125 millioner.Ole Kristoffer Vedal står som eier av 42,5 prosent av Vedal - det samme som sin bror, mens far Egil har de resterende 15 prosentene.UtbyttemaskinTrioen har sørget for å ta ut solide utbytter fra virksomheten i takt med de gode resultatene. Utbyttet for 2018 var på 60 millioner kroner, opp fra 41 millioner året før, og på ti år er det tatt ut samlet utbytte på 301 millioner kroner, hvorav 128 millioner har tilfalt Ole Kristoffer Vedal.Villaen fremstår klassisk, bygget i 1912, og det bør være mulig å få et glimt av sjøen, særlig fra andre etasje.Selv om prisøkningen på villaen fremstår som stor, skal Brynhildsen ha brukt noe midler på oppgradering da deler av villaen skal være pusset opp, samtidig som hagen er ordnet.Vedal er på ingen måte fornøyd med det, og hadde allerede rykket inn med gravemaskiner, containere og materialer da Finansavisen passerte torsdag.Planen skal være å putte inn en solid pott med millioner for å bringe hele villaen i topp standard.