Det nyopprettede Petroleumstilsynet har blitt stående som et symbol på alt oljebransjen misliker ved norsk oljeforvaltning, melder DN idag. Oljeselskapene frykter at tilsynet tar livet av norske oljefelt før tiden, ifølge avisen.Hos ConocoPhillips mener man lønnsomheten er truet av et eventuelt forbud mot dobbeltrom. Tiltak som sikrer enkeltmannsrom koster to milliarder kroner, hevder oljeselskapet.Det er kostnadsnivået som bekymrer oljebransjen. Kostnadsnivået på norsk sokkel er det høyeste i verden, og problemene vil først melde seg for alvor den dagen produksjonen på de fleste felter er i ferd med å avta. Dersom oljeprisen skulle falle i tillegg, kan felt bli stengt før tiden. Statoil-sjef Helge Lund er blant dem som bekymrer seg enhetskostnadene.Leder for helse, miljø og sikkerhet i Norsk Olje- og petrokjemisk fagforbund, Sonja Tinnesand, fnyser av klagesangen. Hun noterer seg attil oljeselskapene, og aksepterer ikke kostnadsargumentene.- Det går ikke an å gi seg inn på en tolkning som går ut på at det er for dyrt å holde folk i live, sier hun ifølge avisen.