Olje: 100 dollar fatet

Osama bin Laden oppfordrer militante til å angripe alle oljeanlegg i Gulfen og Saudi-Arabia.

Energi

Aftenposten kan fortelle at Osama bin Laden oppfordrer militante til å angripe alle oljeanlegg i Gulfen og Saudi-Arabia. Beskjeden fra den ettersøkte terroristen er sendt ut på islamistske internettsteder. Aftenposten kan fortelle at Osama bin Laden oppfordrer militante til å angripe alle oljeanlegg i Gulfen og Saudi-Arabia. Beskjeden fra den ettersøkte terroristen er sendt ut på islamistske internettsteder. Budskapet fra bin Laden til alle muslimske militante i regionen om å sørge for at oljeprisen kommer opp i minst 100 dollar fatet - ved å angripe de saudiarabiske "agentene for de vantro" og deres "anti-muslimske oppdragsgiver" USA - er et klart signal om å ramme Saudi-Arabias og Gulfstatenes oljeinstallasjoner på samme måte som organisasjonen forsøker i Irak. Det mener eksperten på Midtøsten og Islam, professor Mordechai Abir ved Det hebraiske universitetet i Jerusalem.

Nyheter
Næringsliv