Oljeprisen i 2005

Analytiker ramser opp hvilke faktorer som vil påvirke oljeprisen i det nye året.

Energi

En analytiker TDN Finans har pratet med ramser opp en rekke faktorer som ventes å bidra til å påvirke oljeprisutviklingen i 2005. Forventningene tilsier en høy oljepris også i år, men ikke fullt så høyt som i fjor.- Eksempelvis vil lite ledig produksjonskapasitet også være tilfelle i 2005. Det ventes også en sterk etterspørselsvekst etter olje i 2005, selv om den kanskje ikke blir like sterk som i 2004. Irak kan bli enda viktigere i 2005. I tillegg har du usikkerheten med Nigeria, begrensninger på infrastruktur og raffinerikapasitet, sier vedkommende.Brent 1. posisjon lå i snitt på 40,46 dollar fatet i fjor.I London kostet et fat brent-olje 40,67 dollar fatet i spotmarkedet i morges.

Nyheter
Børs