Rødt lys i Årdal

Staten kan ikke gi ScanWafer 90 millioner kroner sånn helt uten videre.

Publisert 10. jan. 2005 kl. 15.08
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 03.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 110 ord
ESA, kontrollorganet til EØS, har ifølge NRK Sogn og Fjordane kommet med innvendinger mot statsstøtten til selskapet ScanWafer, som planlegger verdens største fabrikk til produksjon av solcellekomponenter i Årdal i Sogn. ESA, kontrollorganet til EØS, har ifølge NRK Sogn og Fjordane kommet med innvendinger mot statsstøtten til selskapet ScanWafer, som planlegger verdens største fabrikk til produksjon av solcellekomponenter i Årdal i Sogn. Staten har lovet 90 millioner kroner i støtte til fabrikken.Grunnen til at så stor støtte karakteriseres som ulovlig, er ifølge statskanalen at tilsagnet ble gitt før ESA fikk vurdert om støtten var i tråd med reglene.ESA ber nå norske myndigheter gjøre greie for hvilke summer som blir aktuelle.