- Statoil blir billigere

Meglerhus venter statlig nedsalg, og ber kundene vente slik at de kan plukke opp billige aksjer.

Energi

Etter at fredningstiden etter statens sommersalg i Statoil gikk ut ved nyttår, venter de fleste analytikere DN har snakket med at olje- og energiminster Thorhild Widvey snart selger igjen. Etter at fredningstiden etter statens sommersalg i Statoil gikk ut ved nyttår, venter de fleste analytikere DN har snakket med at olje- og energiminster Thorhild Widvey snart selger igjen. Meglerhuset Exane BNP Paribas er så sikre på dette at de råder kundene sine til å plukke opp rabatterte Statoil-aksjer, etter at nedsalget er fullført.Statoil-kursen falt fem prosent da staten solgte 7. juli, og brukte lang tid på å komme seg opp igjen.- En slik svakhet kan skape mulighet for å akkumulere aksjer i påvente av en påfølgende bedring, skriver Exane.Men norske meglerhus tror ifølge avisen at "rabatten" allerede er priset inn i Statoil-aksjen.

Nyheter
Næringsliv