Krever NOI-granskning

Et stort antall Northern Oil-aksjonærer krever ekstraordinær generalforsamling.

Energi

Bjørn E. Brekke, leder for aksjonsgruppen som krever granskning av Northern Oil (NOI), opplyser til Hegnar.no at 122 NOI-aksjonærer har gått sammen og krever ny ekstraordinær generalforsamling. På dagsorden står ett punkt: Granskning. Bjørn E. Brekke, leder for aksjonsgruppen som krever granskning av Northern Oil (NOI), opplyser til Hegnar.no at 122 NOI-aksjonærer har gått sammen og krever ny ekstraordinær generalforsamling. På dagsorden står ett punkt: Granskning. Disse aksjonærene representerer rundt 20,5 millioner aksjer i NOI, et langt høyere antall enn det som er nødvendig for å kreve ny ekstraordinær generalforsamling (EGF). Krav om ny EGF sendes selskapet i dag.Stemningen blant aksjonærene er uforandret. Både styrets håndtering av fusjonsprosessen med Naturgass (NG), bytteforholdet og verdivurderingen av de to selskapene og ikke minst det faktum at grunnleggende verdier og fremtidig inntjening fra de to selskapene ikke har vært tillagt vekt ved kursfastsetting, er uakseptabelt.Nå kreves full gransking slik at alle fakta kommer på bordet. Dette er nødvendig for å gjenvinne tilliten både til styret og selskapet, sier Brekke.Kursutviklingen etter EGF og frem til i dag tyder ifølge Brekke på at markedet tolker fusjonsresultatet på samme måte som NOI-aksjonærene. Både Skagenfondene og Odinfondene har solgt seg ut av aksjen på grunn av fusjon/bytteforholdet. DnB NOR har anbefalt salg av aksjen.- Vi kan ikke passivt sitte og se på at verdiene skjevfordeles mellom NG-aksjonærer og opprinnelige NOI-aksjonærer, sier Brekke.- Vi regner med at både styrene i NOI og NG setter pris på vårt initiativ ved at det blir en bred gjennomgang av hele fusjonsprosessen. Dermed trenger ingen i ettertid å mistenke selskapene for urederlighet og urettferdighet. Vi ønsker å gjenvinne tilliten til NOI, fortsetter opprørslederen.

Nyheter
Børs