Advarer mot oljeprosjekter

Analytiker i Norwegian Oil Trading advarer mot raske oljeprosjekter. Mange tror de har funnet gullegget.

Høye oljepriser har ført til mange luftige forretningsideer den siste tiden. Mange aktører håper på raske penger. Eksempelvis skrev Finansavisen på lørdag at selskapet EnviroResource prises til 1,4 milliarder kroner. Her er det snakk om et selskap som mangler forretningsplan, og uten én krone i inntekter Høye oljepriser har ført til mange luftige forretningsideer den siste tiden. Mange aktører håper på raske penger. Eksempelvis skrev Finansavisen på lørdag at selskapet EnviroResource prises til 1,4 milliarder kroner. Her er det snakk om et selskap som mangler forretningsplan, og uten én krone i inntekter - Det siste året har det dukket opp mye rart i oljebransjen. De selger seg ikke på en teknologi, men på en forventning. Da svir det når oljeprisen faller. Mange tror de har funnet gullegget, gjerne et sted langt unna, sier analytiker Øyvind Munthe-Kaas i Norwegian Oil Trading til Finansavisen.