Oljemilliardær Fredriksen

John Fredriksen blir oljetrader, men har satset langt mer enn det ryktene sa.

Publisert 12. nov. 2005 kl. 12.15
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 06.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 145 ord
Tidligere i høst ble det kjent at John Fredriksen hadde kjøpt oljehandelsselskapet Arcadia fra Mitsui. Men ifølge DN er det på det rene at prisen ligger skyhøyt over 50 millioner dollar, som det gikk rykter om. Tidligere i høst ble det kjent at John Fredriksen hadde kjøpt oljehandelsselskapet Arcadia fra Mitsui. Men ifølge DN er det på det rene at prisen ligger skyhøyt over 50 millioner dollar, som det gikk rykter om. Kjøpesummen skal ha vært 300-350 millioner dollar, rundt to milliarder kroner. Og Fredriksen blir ikke sittende på alt.- Dette skjer i et samarbeid med andre. Slik det ser ut nå, vil Seatankers (Fredriksens private selskap) kunne bli sittende med litt under 50 prosent av aksjene, sier Tor Olav Trøim til avisen.Selskapet som overtar Arcadia er Farahead Holding Ltd.. Arcadia handler ifølge Trøim nå rundt en million fat råolje daglig i det fysiske markedet.