Oljeprisen under 40 dollar?

- Det er ikke flere spekulanter igjen til å holde prosessen i gang, mener Morgan Stanley.

Morgan Stanley-økonom Andy Xie spår ifølge Finansavisen en oljepris under 40 dollar. Dette vil opprettholde veksten i verdensøkonomien litt til, men med strammere pengepolitikk fra sentralbankene og luften på vei ut av eiendomsboblene i Kina og USA kan vekstforventningene falle innen sommeren neste år.- Tross beviser for rikelig tilbud av olje har markedet fortsatt å dytte prisen oppover på en hvilken som helst unnskyldning. For meg så det ut som en finansiell mani. Lave renter og anemisk avkastning i aksjemarkedet var katalysatoren som utløste spekulasjon om olje, skriver Xie ifølge avisen i sin siste ukerapport.- Det er ikke flere spekulanter igjen til å holde prosessen i gang, legger han til.