Spennende russerflørt

Statoil og Aker Kværner kjører tospann i den spennende Shtokman-innspurten.

Det nærmer seg en avgjørelse på hvilke selskaper som får delta i Shtokman-satsingen. En beslutning er ventet på nyåret, og nå velger Statoil og Aker Kværner å kjøre tospann i innspurten, melder DN.Onsdag var begge selskaper representert i et toppmøte med Shtokman-ier Gazprom på Melkøya. Aker Kværner har blitt stadig mer involvert i Snøhvit-prosjektet, hvilket er Statoils kronargument i kampen om de lukrative eierandelen i Shtokman, ifølge avisen.Gazprom beholder selv 51 prosent av Shtokman, mens resten skal selges til utenlandske selskaper. Statoil ønsker seg 25 prosent av kaken, mens Norsk Hydro søker om 20 prosent.Shtokman er verdens største gassfelt og ble oppdaget i 1988. Feltet ligger 555 kilometer øst for Murmansk i Russland.Statoil faller 0,17 prosent til 148 kroner kl. 10.48 i formiddag. Norsk Hydro er opp 0,38 prosent til 661 kroner.